Σαντορίνη

Φηρά Σαντορίνης

Τα Φηρά, όπως έχει καθιερωθεί η ονομασία από τους ντόπιους, αποτελούν την πρωτεύουσα της Σαντορίνης και την καρδιά ολόκληρου του νησιού. Τα Φηρά, βρίσκονται στην δυτική πλευρά του νησιού και σε υψόμετρο περίπου 250 μέτρων, απέναντι από τη ηφαίστειο. Μια μαγευτική τοποθεσία η οποία προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Στην πρωτεύουσα της Σαντορίνης μπορείτε να βρείτε όλα τα απαραίτητα, όπως τράπεζες, σούπερ μάρκετ, καταστήματα κλπ. Επιπροσθέτως, στα Φηρά μπορείτε να επισκεφτείτε ένα πλήθος μουσείων, αξιοθέατων και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, ενώ το πλήθος των δραστηριοτήτων που προσφέρονται σε ένα επισκέπτη θα σας αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις από τις διακοπές σας στο νησί της Σαντορίνης

 

Ιστορία Σαντορίνης

Η Σαντορίνη ή Θήρα, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου και όχι μόνο. Το υπέροχο αυτό ελληνικό νησί, αποτελεί έναν πόλο έλξης για επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίου που κάθε τουριστικό γραφείο θέλει να συμπεριλάβει στις υπηρεσίες του και τον μοναδικό αυτόν προορισμό. Οι λόγοι φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίοι, αφού η Σαντορίνη συνδυάζει μια μαγευτική ομορφιά με ένα απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, τον υπέροχο ήλιο με το φημισμένο ηλιοβασίλεμα και φυσικά του σήμα κατατεθέν της, το ηφαίστειο.
Η Σαντορίνη, την τελευταία δεκαετία έχει εξελιχθεί ραγδαία στον τουριστικό της μέρος, προσφέροντας μάλιστα επιλογές για κάθε τύπο επισκεπτών. Τουρίστες από όλον τον κόσμο επιλέγουν τη Θήρα για να περάσουν αξέχαστες διακοπές στην Ελλάδα. Οι δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί του νησιού, είναι φυσικά η πρωτεύουσα του νησιού, τα Φηρά και οι οικισμοί Οία και Ημεροβίγλι. Ωστόσο στην Σαντορίνη θα βρείτε πολύ περισσότερους παραδοσιακούς και γραφικούς οικισμούς, που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε κατά τις διακοπές σας στη Σαντορίνη. Η τεράστια ιστορία της Σαντορίνης έχει απασχολήσει αρκετούς ερευνητές και μελετητές από όλον τον κόσμο και όχι άδικα.

Αξιοθέατα

Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Σαντορίνης, που σίγουρα θα πρέπει να συμπεριλάβετε στην λίστα με τα μέρη που θα επισκεφτείτε, είναι ο Πύργος. Γνωστός και ως Πύργος Καλλίστης ή κατά τα παλαιότερα χρόνια Καινουργιομπούργο, το συγκεκριμένο χωριό αποτελεί το ψηλότερο του νησιού. Ο Πύργος αποτελούσα επίσης ένα από τα πέντε Καστέλια, με το μεσαιωνικό κάστρο να δεσπόζει στο κέντρο του χωριού και τα σπίτια να είναι χτισμένα περιμετρικά του. Ένα πανέμορφο μέρος στη Σαντορίνη που θα σας προσφέρει αξέχαστες βόλτες στα σοκάκια του, υπέροχα αξιοθέατα για να επισκεφτείτε και φυσικά μια μαγευτική θέα τόσο της θάλασσας όσο και του φημισμένου ηλιοβασιλέματος της Σαντορίνης.

Στα νοτιοανατολικά της Σαντορίνης, θα βρείτε ένα υπέροχο παραθαλάσσιο χωριό, την Περίσσα. Το συγκεκριμένο χωριό της Σαντορίνης φημίζεται για την μεγάλη παραλία του, η οποία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς. Η παραλία της Περίσσας αποτελεί συνέχεια της παραλίας του Περίβολου, οι οποίες μαζί σχηματίζουν μια τεράστια έκταση παραλίας χαρακτηριστικό της οποίας αποτελεί η μαύρη άμμος. Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη και ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει όχι μόνο το μπάνιο του αλλά και μι απληθώρα θαλάσσιων σπορ. Στο σημείο θα μπορέσετε να απολαύσετε και το φαγητό σας με τη μοναδική θέα της θάλασσας, αφού οι ψαροταβέρνες λειτουργούν στην περιοχή από πολύ παλιά. Σϊγουρα ένας προορισμός της Σαντορίνης που δεν περνάει απαρατήρητος.

Ένας από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς της Σαντορίνης αποτελεί η Οία. Ένας πανέμορφος οικισμός που φημίζεται για το υπέροχο ηλιοβασίλεμα την ώρα που ο ήλιος ακουμπάει τα καταγάλανα νερά της θάλασσας. Η Οία βρίσκεται σε υψόμετρο 120 περίπου μέτρων και χαρακτηρίζεται για τα κατάλευκα σπίτια με την θηραϊκή αρχιτεκτονική, την πλούσια τουριστική αγορά της και φυσικά τις πανέμορφες εκκλησίες της. Ένας υπέροχος τουριστικός προορισμός για διακοπές στη Σαντορίνη, που θα σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διακοπών. Η μετάβασή σας στον οικισμό Οία μπορεί να γίνει πολύ εύκολα από την πρωτεύουσα του νησιού, αφού τα πολύ συχνά δρομολόγια της συγκοινωνίας θα σας καλύψουν πλήρως.

Το Μεγαλοχώρι Σαντορίνης αποτελεί είναι ένα πανέμορφο γραφικό χωριουδάκι στα νοτιοδυτικά του νησιού και συγκεκριμένα περίπου σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, με περίπου 550 κατοίκους. Τα σχόλια των τουριστών που έχουν επισκεφτεί το Μεγαλοχώρι αναφέρουν για ένα πανέμορφο γραφικό χωριό, το οποίο έχει να σας προσφέρει μια διαφορετική εικόνα για το νησί, έναντι των υπολοίπων οικισμών. Εμείς φυσικά δεν θα διαφωνήσουμε, αφού το συγκεκριμένο χωριό, αν και όχι τόσο δημοφιλής προορισμός για πολλούς, αποτελεί μια υπέροχη επιλογή για να επισκεφτείτε κατά τις διακοπές σας στη Σαντορίνη.

Δεν έχετε δει τίποτα από την Σαντορίνη, εάν δεν έχετε επισκεφτεί το Ημεροβίγλι, το πιο εντυπωσιακό χωριό του νησιού στο ψηλότερο σημείο της καλντέρας. Ένα σημείο στο οποίο αναπτύχθηκε ο οικισμός Σκάρος, ένας από τους σημαντικότερους οικισμούς του νησιού, ο οποίος για αρκετούς αιώνες αποτελούσε και την πρωτεύουσα της Σαντορίνης. Σήμερα, η θέα που προσφέρεται από το Ημεροβίγλι είναι μαγευτική με το ηφαίστειο να δεσπόζει κάτω από το υπέροχο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Μερικοί ακόμη λόγοι για να επισκεφτείτε τον παραδοσιακό αυτό οικισμό τα πανέμορφα λευκά σπίτια σκαμμένα στον ηφαιστειακό βράχο, τα υπέροχα στενά δρομάκια με τις σκάλες και τις ανηφόρες και φυσικά τα ερείπια των παλιών αρχοντικών του χωριού.

Στα νοτιοδυτικά της Σαντορίνης και σε απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού τα Φηρά, βρίσκεται το Ακρωτήρι. Ένας οικισμός ο οποίος εκτός του γεγονότος ότι αποτελούσε ένα από τα πέντε καστέλια της Σαντορίνης, έγινε παγκοσμίως γνωστό για την αρχαιολογική του σημασία. Ο προϊστορικός οικισμός που έφεραν στο φως οι ανασκαφές του Σπύρου Μαρινάτου κατά το έτος 1967, έγινε η αφορμή για την δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους. Επιπροσθέτως, το Ακρωτήρι αποτελεί ένα μέρος με όλες τις τουριστικές υποδομές (καταλύματα, εστιατόρια, καφέ μπαρ κλπ.) καθώς και μια πανέμορφη και αρκετά δημοφιλή παραλία, την Κόκκινη Παραλία. Ένα μέρος που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες από όλες τις μεριές του κόσμου.

Το μεγαλύτερο χωριό της Σαντορίνης, με πληθυσμό περίπου 1900 κατοίκων, είναι το Εμπορείο. Γνωστό και ως Εμπορειό ή Νημπορειό, το Εμπορείο βρίσκεται στο νότιο μέρος της Σαντορίνης και συγκεκριμένα σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού, τα Φηρά. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου χωριού, είναι ότι τοποθετείται στους πρόποδες του βουνού «Προφήτης Ηλίας». Ένα πανέμορφο χωριό που διατηρεί την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της Σαντορίνης και το οποίο σας προσφέρει μια πληθώρα τουριστικών επιλογών για τις διακοπές σας στη Σαντορίνη.

Το Καμάρι αποτελεί ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό, το οποίο τοποθετείτε στους πρόποδες του Μέσα Βουνού στη Σαντορίνη. Στα ανατολικά του νησιού και στα 9 περίπου χιλιόμετρα από τα Φηρά, το Καμάρι αποτελεί έναν υπέροχο προορισμό για διακοπές στη Σαντορίνη. Μάλιστα, η παραλία στο Καμάρι αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Σαντορίνης η οποία συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο.

Το Φηροστεφάνι αποτελεί ένα μέρος, ένα συνοικισμό θα λέγαμε, των Φηρών. Η ονομασία του προέρχεται από την συνένωση των λέξεων «Στεφάνι Φηρών» και οφείλεται κυρίως στην θέση του οικισμού σε σχέση με την υπόλοιπη πρωτεύουσα της Σαντορίνης. Το Φηροστεφάνι, αποτελεί έναν υπέροχο προορισμό που σίγουρα θα σας κλέψει τις εντυπώσεις με τα παραδοσιακά κυκλαδίτικα σπίτια, τα στενά δρομάκια και φυσικά την μαγευτική θέα προς το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Ένα μέρος της Σαντορίνης το οποίο δέχεται μεγάλο αριθμό τουριστών, και έχει αναπτύξει όλες τις υποδομές για τον σκοπό αυτό.

 

Πληροφορίες πακέτου

Δημοφιλές ταξιδιωτικό πακέτο